IP camera's

Een IP-camera is een camera die je computernetwerk gebruikt om live en/of opgenomen beelden te versturen, zodat je deze kan bekijken en/of op kan slaan. Je gebruikt een IP-camera bijvoorbeeld om de babykamer, woonkamer, kantoor aan huis, tuin, winkel, hotel of kantoorpand in de gaten te houden, ook als je er zelf niet bent.
Lees meer adviezen over IP camera's

Een IP camera is een camera die via uw lokale internet netwerk  beelden te versturen of te streamen, zodat u deze kan bekijken en opslaan. Een IP camera gebruikt u bijvoorbeeld ook om de babykamer, kantoor of uw winkel in de gaten te houden op afstand.

De lens resolutie van een IP camera bepaalt uiteindelijk hoe scherp de beelden uiteindelijk zijn. Des te hoger de resolutie (720P of 1080P), des te scherper het beeld is. Met de PTZ optie (Pan, Tilt, Zoom) kunt u met een groter gebied overzien. De camera kunt u met deze optie namelijk gaan draaien naar links en rechts maar ook omhoog of naar beneden.

De meeste buiten IP camera's zijn voorzien van infrarood nachtzicht, zodat u bij weinig licht ook duidelijk beelden kunt opnemen. Daar komt bij dat deze buitencamera's bestendig tegen regen, sneeuw maar ook stof. 


Bekijken van beelden:

De beelden van u IP-camera bekijken is mogelijk met behulp van verschillende apparaten. Een IP-camera is draadloos of bedraad verbonden met een netwerk (router) en krijgt een eigen IP-adres. Dit maakt het mogelijk om de beelden te bekijken via een browser op u laptop of PC. Een aantal fabrikanten levert naast deze optie ook losse software voor het bekijken van beelden en het aansturen van de PTZ-functie. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van een app, beelden te bekijken op u smartphone of tablet (Android en iOS).

Beelden van een IP-camera opslaan is ideaal wanneer u niet alles live wilt bekijken. Daarnaast kun u achteraf altijd de beelden opvragen en opslaan, wat handig kan zijn bij een opname van diefstal of in geval schade. Voor het opslaan van beelden is een opslagmedium noodzakelijk, aangezien een IP camera niet voorzien is van een harde schijf. Staat u laptop of PC constant aan, dan kun u deze gebruiken voor het opslaan van beelden. Een andere optie is een (micro)SD-kaart gebruiken die u in bepaalde IP-camera's kan steken.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.